Varstvo osebnih podatkov

V S-FACTORING d. d. (v nadaljevanju: DRUŽBA) kot zaupanja vredna institucija varujemo osebne podatke svojih strank na najvišji ravni. Pri obdelavah osebnih podatkov ravnamo v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov (zlasti Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov – GDPR, veljavna od 25. 5. 2018 dalje, in vsakokrat veljavni zakon o varstvu osebnih podatkov).

V okviru opravljanja svoje dejavnosti v DRUŽBI zbiramo in obdelujemo različne vrste osebnih podatkov. DRUŽBA obdeluje osebne podatke le v primeru, da ima za posamezen namen obdelave ustrezen pravni temelj, ki je lahko:

  • pogodba o faktoring storitvah oziroma produktih oziroma pogajanja za sklenitev takšne pogodbe;
  • neposredno poseben zakon;
  • osebna privolitev posameznika, na katerega se nanašajo podatki;
  • zakonit interes DRUŽBE ali tretje osebe, nad katerim ne prevladajo interesi oziroma pravice posameznika.

 

DRUŽBA je, kot upravljavec osebnih podatkov, z namenom uresničevanja načela poštene in pregledne obdelave, pripravila Splošne informacije o varstvu osebnih podatkov (Splošne informacije), ki posamezniku na enem mestu omogočajo pridobitev vseh relevantnih informacij, ki se nanašajo na obdelave osebnih podatkov v DRUŽBI.

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov v Skupini Sparkasse (DPO) je dosegljiva na elektronskem naslovu dpo@sparkasse.si ali na telefonski številki 00386 1 583 25 30. Za uveljavljanje pravic posameznika DRUŽBO obvestite na e-naslov: dpm@s-factoring.si ali po navadni pošti na naslov: S-FACTORING d.d., Cesta v Kleče 15, 1000 Ljubljana.

Splošne informacije so dosegljive TUKAJ.